Julesalat med ribbe, ferskostkrem og ristede hasselnøtter

Tidsbruk 30 minutter
22 ingredienser
Julesalat med ribbe, ferskostkrem og ristede hasselnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk ribberestene til å lage en frisk salat med smak av jul. Denne salaten er fargerik og byr på nye, spennende smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

"Julesalat"

1 pose
Renset grønnkål
2 ss
Vineddik, rød eller hvit
1 pose
Blandet salat
300 g
Stekt ribbe, eller andre stekte julerester
1 ss
Smør
0.5 dl
Olivenolje
0.3 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Ferskostkrem

2 stk
Snøfrisk
3 ss
Gressløk, hakket
0.5 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ss
Melk
1 ts
Sitronsaft
0.5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje
0.3 ts
Salt

Marinert gulrot med ristede hasselnøtter

1 dl
Hasselnøtter
2 stk
Gulrøtter
1 dl
Klementinsaft
0.3 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland vasket grønnkål med olivenolje og eddik, og legg på et salatfat. Bland salaten over grønnkålen. Varm det stekte ribbekjøttet, eller annet kjøtt, i smør og krydre med salt og pepper. Strø ribbekjøttet over salaten.

Trinn 2

Ferskostkrem: Bland sammen alle ingrediensene til en smakfull krem. Legg skjeer med ferskostkrem på salaten.

Trinn 3

Marinert gulrot med ristede hasselnøtter: Grovhakk hasselnøtter og bak de lysebrune i stekeovnen ved 200 grader varmluft i ca. 5 minutter. Skrell gulrøttene og skjær lange strimler med grønnsaksskreller eller ostehøvel. Bland gulrotstrimlene med mandarinsaft, olivenolje, salt pepper og ristede hasselnøtter. Dander i salaten.

Tips!

Du kan bytte ut ribbe med andre julerester, som kalkun, røkelaks, pinnekjøtt eller skalldyr.