Juleribbe

Tidsbruk 180 minutter
12 ingredienser
16 planlagt
Juleribbe
Legg oppskrift
i handlelapp
Helt sprøtt – det ligner ikke grisen. Men, veldig vrient er det heller ikke. Og om sprø ribbesvor og saftig kjøtt troner helt på toppen av ønskelisten, er dette oppskriften du bør følge. Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbe

1,1 kg
Krydret tynnribbe
0,8 stk
Aluminiumsfolie

Tilbehør

0,8 pakke
Medisterkaker
0,8 pakke
Julepølse
375 g
Poteter, løsvekt
0,8 pakke
Surkål

Sjy

0,8 ss
Soyasaus
0,8 ss
Dijonsennep
0,8 ts
Maizena til jevning
0,8 l
Vann og stekesjy
0,8 terning
Buljong
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.

Trinn 2

Legg den med svoren opp i en langpanne med 2-3 dl vann. Lag en liten opphøyning i midten med litt aluminiumsfolie eller en asjett slik at det smeltede fettet renner av ribba. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Ta ut ribba. Snitt opp svoren i rutemønster og krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene. Legg ribba tilbake i langpannen med opphøyningen i midten og stek videre på 200°C på varmluft i ca. 60 minutter.

Trinn 4

Sett opp temperaturen til 225°C de siste 20-30 minuttene for en sprø og luftig svor

Trinn 5

Hell stekesjyen over i en kasserolle. Bland inn soyasaus og dijonsennep. Bruk Maizena til jevning hvis du ønsker en tykkere sjy. Serveres med medisterkaker, julepølse, surkål og poteter.