Julens beste pepperkakedeig | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Småkaker Julens beste pepperkakedeig

Julens beste pepperkakedeig

3.7 i snitt
Julens beste pepperkakedeig
Julens beste pepperkakedeig lager du enkelt selv. Å bake pepperkaker er en aktivitet i førjulstiden som er koselig for store og små. Her er mesterkokk Bent Stiansens enkle og gode pepperkakeoppskrift.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
0

Ingredienser

Pepperkakedeig

190 gr
Lys sirup
2 ts
Ingefær, malt
1 ts
Nellik, malt
2 ts
Kardemomme, malt
1 ts
Sort pepper, malt
0.5 ss
Natron
1 stk
Egg
125 gr
Sukker
0.5 ss
Kanel, malt
125 gr
Smør
350 gr
Hvetemel
1 neve
Ønsket pynt, f.eks seigmenn eller nonstop

Pynt

150 gr
Melis

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp sukker og sirup, og la koke i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta blanding av platen og avkjøl i 5 minutter. Tilsett krydder til blandingen. Bland sammen og tilsett natron. La bruse litt.

  2. Trinn 2

    Ha alt i en blandemaskin, og tilsett smør og egg. Tilsett mel til slutt – litt etter litt. La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig.

  3. Trinn 3

    Ta deigen ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.

  4. Trinn 4

    Lag pepperkaker: Elt deigen og kjevle den ut til ca 3 mm tykkelse. Stikk ut ulike figurer med pepperkakeformer. Stek i 6-7 minutter på 180 grader varmluft til gyllenbrune. Avkjøl på en rist.

  5. Trinn 5

    Når pepperkakene er avkjølt pyntes de med melis og ønsket pynt.