Julens fylte grønnsaker med dadler
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kutt av topp og bunn og del paprikaene i to ringer. Ta ut frø og stilk og kast dem. Kutt av endene og del squash og aubergine i fire ringer. Skjær ut innmaten. Skrell løken og del dem i to på midten. Ta ut de innerste ringene.
-
Trinn 2
Lag fyll: Finhakk løk, hvitløk og all innmaten fra grønnsakene. Bland sammen. Fres blandingen i olivenolje i 3 minutter. Hakk timian, grovhakk dadler og mandler og tilsett i blandingen sammen med kokt ris. Ha i grovhakkede tomater. Smak til med salt og kvernet pepper. Kok stuingen til den tykner.
-
Trinn 3
Legg de uthulte grønnsakene i en ildfast form og fyll grønnsakene med stuingen. Bland grovhakkede tomater, vann, olivenolje og salt og hell det i formen med grønnsakene. Dette blir sausen til de fylte grønnsakene. Bak grønnsakene i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Serveres varmt. Riv Vesterhavsost over de fylte grønnsakene ved servering.