Julens fylte grønnsaker med dadler | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Julemat Julens fylte grønnsaker med dadler

Julens fylte grønnsaker med dadler

Ingen vurderinger
Julens fylte grønnsaker med dadler
Fylte grønnsaker er ypperlig tilbehør til julematen, og perfekt som kjøttfritt alternativ til julens middagsselskaper. Grønnsakene kan fylles med mange deilige smaker. Prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

100 gr
Vesterhavsost, finrevet

Fyll

1 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
4 stk
Gønnsakskjøtt, (fra de uthulete grønnsakene)
3 ss
Olivenolje
1 ss
Timian
2 dl
Hakkede tomater, Grove
4 dl
Ris, kokt
1 ts
Salt
1 ts
Pepper, kvernet
1 dl
Dadler, uten sten
1 dl
Mandler

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kutt av topp og bunn og del paprikaene i to ringer. Ta ut frø og stilk og kast dem. Kutt av endene og del squash og aubergine i fire ringer. Skjær ut innmaten. Skrell løken og del dem i to på midten. Ta ut de innerste ringene.

  2. Trinn 2

    Lag fyll: Finhakk løk, hvitløk og all innmaten fra grønnsakene. Bland sammen. Fres blandingen i olivenolje i 3 minutter. Hakk timian, grovhakk dadler og mandler og tilsett i blandingen sammen med kokt ris. Ha i grovhakkede tomater. Smak til med salt og kvernet pepper. Kok stuingen til den tykner.

  3. Trinn 3

    Legg de uthulte grønnsakene i en ildfast form og fyll grønnsakene med stuingen. Bland grovhakkede tomater, vann, olivenolje og salt og hell det i formen med grønnsakene. Dette blir sausen til de fylte grønnsakene. Bak grønnsakene i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Serveres varmt. Riv Vesterhavsost over de fylte grønnsakene ved servering.