Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Julekake

Tidsbruk 150 minutter
8 ingredienser
35 planlagt
Julekake
Legg oppskrift
i handlelapp
Sprer deilig bakeduft; skaper og smaker julestemning.

Ingredienser

125 g
Melange margarin
5 dl
Melk
50 g
Gjær
150 g
Rosiner
1 stk
Sammenvispet egg til pensling
125 g
Sukker
1 ts
Kardemomme
650 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør sammen med rosinene, ha i melken og la det bli lunkent. Rør gjæren ut i blandingen. Elt inn mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal lett slippe bollen.

Trinn 2

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

Trinn 3

Del deigen i to og elt disse til to store runde boller, trykk dem litt ned på midten – da sprekker de ikke så lett. Sett kakene på bakepapir på en stekeplate. Etterhev brødene i ca. 40 minutter under klede.

Trinn 4

Visp sammen egg og pensle kakene. Stek dem på 170˚C i ca. 30 minutter til de er brune, blanke og fine.