Julekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Julekake

4.7 i snitt
Julekake
Tradisjonell julekake både smaker og lukter av jul. Server nystekt julekake med smør og brunost til gjestene.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

125 gr
Melange margarin
5 dl
Melk
50 gr
Gjær
150 gr
Rosiner
1 stk
Sammenvispet egg til pensling
125 gr
Sukker
1 ts
Kardemomme
870 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør sammen med rosinene, ha i melken og la det bli lunkent. Rør gjæren ut i blandingen. Elt inn mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal lett slippe bollen.

  2. Trinn 2

    Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

  3. Trinn 3

    Del deigen i to og elt disse til to store runde boller, trykk dem litt ned på midten – da sprekker de ikke så lett. Sett kakene på bakepapir på en stekeplate. Etterhev brødene i ca. 40 minutter under klede.

  4. Trinn 4

    Visp sammen egg og pensle kakene. Stek dem på 170˚C i ca. 30 minutter til de er brune, blanke og fine.