Julefudge

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
49 planlagt
Julefudge
Legg oppskrift
i handlelapp
Fudge med hint av jul!


Disse fudgene med smak av jul er seige, gode og er perfekte å gi bort i gave!

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1 boks
Kondensert melk
0.5 ts
Nellik, malt
1 ts
Kardemomme, malt
1 ts
Vaniljesukker
500 g
Sukker
150 g
Smør
1 ts
Kanel, malt
0.5 ts
Sort pepper, malt

Slik gjør du

Trinn 1

Ha kondensert i en kjele med sukker og smør. Kok i ca. 25 minutter på medium varme. Massen skal miste væske og svakt karamellisere seg. Bland i alt krydder og vaniljesukkeret og avkjøl i fem minutter.

Trinn 2

Pisk massen med en håndmikser til den blir stiv og legg massen i en egnet form med bakepapir. Sett i kjøleskap i minst 4 timer for at fudgen skal bli fast og fin.

Trinn 3

Ta fudgen ut av formen og del den i små firkanter. Pakk bitene inn i cellofan eller oppbevar i glass eller boks.

Tips

Bruk laktosefritt smør for å gjøre fudgen laktosefri.