Jordskokksuppe med chips

Tidsbruk 60 minutter
4 ingredienser
499 planlagt
Jordskokksuppe med chips
Legg oppskrift
i handlelapp
Med sin trøffelaktige smak passer jordskokksuppen godt på høstmenyen. Enkel å lage og smaker fantastisk!
 Imponer med jordskokkchips som garnityr.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Jordskokk (spar litt til chips)
3 dl
Helmelk
2,3 dl
Solsikkeolje
0,8 klype
Maldonsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kok jordskokkene i melk til de er møre, kjør dem i blender eller med stavmikser med den kokte melken til en glatt suppe. Blir suppen for tykk, spe med litt mer melk. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Chips: Kutt jordskokkene i tynne skiver med en mandolin eller en skarp kniv og friter dem i nøytral olje til de blir sprø. La oljen renne av på kjøkkenpapir og strø litt maldonsalt over. Jordskokkene kan gjerne byttes med andre grønnsaker, for eksempel blomkål eller sellerirot. Server suppen rykende varm i skåler med sprø jordskokkchips på toppen. Ha gjerne litt finhakkede urter og nykvernet pepper over til slutt.

Serveringsforslag

Jordskokk kan brukes til så mangt – både i supper, pureer og gratinert. Spesielt potetstappen får et løft dersom du blander inn noen jordskokker.