Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Jordbær i vanilje- og appelsinsaus

Tidsbruk 10 minutter
7 ingredienser
43 planlagt
Jordbær i vanilje- og appelsinsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du ønsker å variere jordbærdessertene kan du prøve denne friske utgaven med smak av vanilje og appelsin.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Jordbær

375 g
Jordbær

Appelsin- og vaniljesaus

1,9 dl
Appelsinjuice
56,3 g
Sukker
0,4 stk
Vaniljestang
1,5 ts
Maizena
1,5 ss
Appelsinlikør (kan sløyfes)
1,5 ss
Hakkede pistasjkjerner

Slik gjør du

Trinn 1

Rens jordbærene, del dem i to eller fire og legg dem i en dessertskål. Kok opp juice med sukker og skum godt. Tilsett en halv delt og utskrapet vaniljestang og småkok i 5 minutter.

Trinn 2

Jevn sausen med maisstivelse rørt ut i litt kaldt vann. Avkjøl sausen og tilsett likøren.

Trinn 3

Hell sausen over jordbærene og la dem marineres i 30 minutter. Dryss på hakkede pistasjkjerner ved servering. Server gjerne med vaniljeis.