Italienske kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
387 planlagt
Italienske kjøttboller med spagetti og tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Polpettine er små italienske kjøttboller fylt med parmesan og skinke. Sammen med spagetti og deilig tomatsaus blir det akkurat slik som i Lady og Landstrykeren.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Polpettine

0.5 dl
H-melk
1.5 skive
Loff
400 g
Kjøttdeig
50 g
Servelat eller kokt skinke
0.3 ts
Revet muskatnøtt
1 ts
Oregano
80 g
Revet fersk parmesan
0.3 ts
Chiliflakes
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Pepper

Tomatsaus

2 fedd
Hvitløk
1 neve
Fersk basilikum
1 boks
Hermetiske tomater
3 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Polpettine: Ha melk i en liten bolle. Riv brødet i stykker og ha det i bollen med melk. Klem godt sammen slik at melken blir absorbert i brødet.

Finhakk servelat eller skinke. Ha brød- og melkeblanding, kjøttdeig, finhakket servelat eller skinke, krydder, parmesan, salt og pepper i en stor bolle. Bland godt sammen med hendene.

Forme kjøttbollene: Bruk en god spiseskje per kjøttbolle slik at de blir på størrelse med en liten golfball. Stek kjøttbollene gylne i en stekepanne.

Trinn 2

Tomatsaus: Skjær hvitløksfedd i tynne skiver. Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet gryte. Stek hvitløk i olje på middels temperatur til litt av hvitløken har blitt gyllen langs kantene. Dette tar kun et par minutter. Rør godt underveis. Følg med så det ikke svir seg.

Ha basilikumstilkene i gryten og rør om til de faller sammen. Tilsett hermetiske tomater. Smak til med salt og nykvernet pepper. Kok opp, reduser varmen og la småkoke til sausen har tyknet. Det tar ca. 1 time.

Trinn 3

Legg kjøttbollene i tomatsausen og la putre i ca. 10 minutter. Ha også i en ekstra spiseskje med olivenolje.

Trinn 4

Kok spagetti etter anvisning på pakken. Fordel spagettien på tallerkener og dander med kjøttboller i tomatsaus. Topp med frisk basilikum og revet parmesan.