Italienske burgere

Tidsbruk 65 minutter
14 ingredienser
356 planlagt
Italienske burgere
Legg oppskrift
i handlelapp
Legg til det lille ekstra og burgeren blir en enda saftigere familiefavoritt! Som denne italienske varianten – ganske sikkert årets beste burger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Kruspersille, liten
1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
0,2 pakke
Fersk gjær Idun
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
1 pose
Isbergsalat blanding Bama
1 potte
Basilikum
8 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
6 dl
Hvetemel
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Burgerbrød: bland hvetemel, gjær, olivenolje (1/8), salt (1 ts for hver 6 dl mel) og lunkent vann (2,5 dl for hver 6 dl mel) til en smidig deig. La det stå lunt i en bolle med klede over i ca. 30 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Form passe store boller og trykk dem litt flate. Legg på stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 25 minutter. Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Burgere: bland kjøttdeig, revet parmesan, egg, hakket persille, salt og pepper til en smidig deig.

Trinn 4

Trinn 4

Form burgere og stek dem gylne i 3/8 av oljen.

Trinn 5

Trinn 5

Tomatsalsa: Fres hakket løk og hvitløk (4/5) i litt olje, tilsett hermetiske tomater og la det koke i ca. 15 minutter til sausen er litt redusert. Smak til med salt og pepper. Ha i hakket basilikum rett før servering. Salat: Kutt agurk i terninger. Lag en vinaigrette av 4/8 av olivenoljen, hvitvinseddik og resten av den finhakkede hvitløken. Smak til med salt og pepper. Vend det inn i salatblandingen og agurkterningene. Server burgere og tomatsalsa i deilige hjemmebakte burgerbrød med salaten ved siden av.