Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Italienske burgere

Tidsbruk 65 minutter
14 ingredienser
312 planlagt
Italienske burgere
Legg oppskrift
i handlelapp
Legg til det lille ekstra og burgeren blir en enda saftigere familiefavoritt! Som denne italienske varianten – ganske sikkert årets beste burger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Kruspersille, liten
1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
0,2 pakke
Fersk gjær Idun
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
1 pose
Isbergsalat blanding Bama
1 potte
Basilikum
8 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
6 dl
Hvetemel
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Burgerbrød: bland hvetemel, gjær, olivenolje (1/8), salt (1 ts for hver 6 dl mel) og lunkent vann (2,5 dl for hver 6 dl mel) til en smidig deig. La det stå lunt i en bolle med klede over i ca. 30 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Form passe store boller og trykk dem litt flate. Legg på stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 25 minutter. Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Burgere: bland kjøttdeig, revet parmesan, egg, hakket persille, salt og pepper til en smidig deig.

Trinn 4

Trinn 4

Form burgere og stek dem gylne i 3/8 av oljen.

Trinn 5

Trinn 5

Tomatsalsa: Fres hakket løk og hvitløk (4/5) i litt olje, tilsett hermetiske tomater og la det koke i ca. 15 minutter til sausen er litt redusert. Smak til med salt og pepper. Ha i hakket basilikum rett før servering. Salat: Kutt agurk i terninger. Lag en vinaigrette av 4/8 av olivenoljen, hvitvinseddik og resten av den finhakkede hvitløken. Smak til med salt og pepper. Vend det inn i salatblandingen og agurkterningene. Server burgere og tomatsalsa i deilige hjemmebakte burgerbrød med salaten ved siden av.