Italiensk brødsalat

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
119 planlagt
Italiensk brødsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Croûton! Italiensk firkantmat med franske forbindelser. Krutongene trenger ikke alltid å være bittesmå terninger – ofte er det godt å ha litt mer å bite i.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Brød, Grovt og godt spelt
1 stk
Rød paprika
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
4 stk
Tomat
1 dl
Grønne oliven u/sten REMA 1000
1 potte
Basilikum
10 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Hvitvinseddik
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 250°C. Skjær brødet i terninger og vend dem i ca 1/3 av olivenoljen blandet med finhakket hvitløk. Rist brødet i ovnen til de er gylne og sprø.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt alle grønnsakene i terninger. Grill paprika og løk i tørr panne. Ha i tomatterninger og finhakket hvitløk.

Trinn 3

Trinn 3

Bland resten av olivenoljen, eddik, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Bland og avkjøl.

Trinn 4

Trinn 4

Bland agurkterninger, oliven og brødbiter sammen med grønnsaksblandingen rett før servering. Dryss på rikelig med frisk basilikum og server med en gang.

Serveringsforslag

Både kapers og ansjos smaker godt i denne salaten.