Iskald multesuppe med multegranité og sjokoladekrem

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
42 planlagt
Iskald multesuppe med multegranité og sjokoladekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Multer kalles gjerne fjellets gull, og regnes som det ypperste av alle bær. Multesuppe med sjokoladekrem, multegranité og mynte er en ekte festdessert.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Multer til multegranité
67,5 g
Sukker til multegranité
0,8 dl
Vann til multegranité
1,5 stk
Egg
37,5 g
Sukker til eggekrem
0,4 dl
Kremfløte til eggekrem
112,5 g
Mørk sjokolade
1,5 dl
Kremfløte til pisket krem
75 g
Hele multer
3 klype
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp multer, sukker og vann.

Trinn 2

Trinn 2

Pisk sammen med en visp og sil blandingen gjennom en sikt.

Trinn 3

Trinn 3

1/3 av blandingen fryses i en brødform eller tilsvarende. Resten avkjøles i kjøleskap.

Trinn 4

Trinn 4

Ha eggeplommer, sukker og fløte i en liten kjele.
 Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring med en flat visp.

Trinn 5

Trinn 5

Sett kjelen i isvann og avkjøl til ca. 37°C.

Trinn 6

Trinn 6

Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp vann i en kasserolle. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Sett bollen over kasserollen. Ikke la det koke, men hold vannet varmt mens sjokoladen smelter.
 Pass på at du ikke får vann i sjokoladen.

Trinn 7

Trinn 7

Bland eggekremen og den smeltede sjokoladen. Vend deretter raskt inn pisket krem og ha det i en glassbolle. Dekk med plast og sett i kjøleskap i min. 2 timer.

Trinn 8

Trinn 8

Ved servering skrapes den frosne multegranitéen opp med en gaffel. Ha den avkjølte multesuppe i tallerkener og legg i en kule med sjokoladekrem. Topp med multe- granite, hele multer og pene mynteblader.