Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Iskald multesuppe med multegranité og sjokoladekrem

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
42 planlagt
Iskald multesuppe med multegranité og sjokoladekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Multer kalles gjerne fjellets gull, og regnes som det ypperste av alle bær. Multesuppe med sjokoladekrem, multegranité og mynte er en ekte festdessert.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Multer til multegranité
67,5 g
Sukker til multegranité
0,8 dl
Vann til multegranité
1,5 stk
Egg
37,5 g
Sukker til eggekrem
0,4 dl
Kremfløte til eggekrem
112,5 g
Mørk sjokolade
1,5 dl
Kremfløte til pisket krem
75 g
Hele multer
3 klype
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp multer, sukker og vann.

Trinn 2

Trinn 2

Pisk sammen med en visp og sil blandingen gjennom en sikt.

Trinn 3

Trinn 3

1/3 av blandingen fryses i en brødform eller tilsvarende. Resten avkjøles i kjøleskap.

Trinn 4

Trinn 4

Ha eggeplommer, sukker og fløte i en liten kjele.
 Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring med en flat visp.

Trinn 5

Trinn 5

Sett kjelen i isvann og avkjøl til ca. 37°C.

Trinn 6

Trinn 6

Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp vann i en kasserolle. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Sett bollen over kasserollen. Ikke la det koke, men hold vannet varmt mens sjokoladen smelter.
 Pass på at du ikke får vann i sjokoladen.

Trinn 7

Trinn 7

Bland eggekremen og den smeltede sjokoladen. Vend deretter raskt inn pisket krem og ha det i en glassbolle. Dekk med plast og sett i kjøleskap i min. 2 timer.

Trinn 8

Trinn 8

Ved servering skrapes den frosne multegranitéen opp med en gaffel. Ha den avkjølte multesuppe i tallerkener og legg i en kule med sjokoladekrem. Topp med multe- granite, hele multer og pene mynteblader.