Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Iskake med sjokolade og bringebærsaus

12 ingredienser
151 planlagt
Iskake med sjokolade og bringebærsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En iskake som alle vil like – både små og store.

Ingredienser

Marengsbunn

3 stk
Eggehviter
150 g
Sukker

Iskrem med bringebær og sjokolade

2 l
Vaniljeis
250 g
Friske bringebær
50 g
Mørk kokesjokolade

Bringebærsaus

200 g
Frosne, tinte bringebær
2 ss
Melis

Pynt

1 kurv
Friske bringebær
1 kurv
Moreller
1 neve
Mynteblader
50 g
Revet sjokolade
2 ss
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk eggehviter og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Fortsett å piske på høy hastighet i 7 minutter til en stiv og blank marengs. Hvis du tar litt marengs mellom fingrene skal du ikke kjenne sukkerkorn. Hvis du kjenner sukkerkorn, pisk litt til.

Trinn 2

Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Hell marengsen i og fordel utover. Bruk en skje til å dra marengsen litt oppover kanten, men ikke så mye.

Trinn 3

Stek marengsen i 50 minutter. Avkjøl kaken. Bruk en skje til å fjerne litt av marengsen så du får plass til iskrem. Marengsen som er rundt kantene lar du bli, dette skal nemlig være sidene på iskaken.

Trinn 4

Tin iskremen så det er litt myk. Ha all isen i en mikser med k-visp og kjør den myk. Tilsett revet sjokolade og visp sammen. Rør inn bringebærene.

Trinn 5

Hell isen over i formen og fordel utover. Sett formen i fryseren natten over.

Trinn 6

Blend sammen tinte bringebær og melis. Sil vekk frøene. Oppbevar bringebærsausen kaldt til den skal serveres.

Trinn 7

Ta iskaken ut av formen og pynt med moreller, bringebær, mynteblader, revet sjokolade og melisdryss. Server med en gang så den ikke smelter.

Ida Gran Jansen

http://idagranjansen.com/