Iskake med sjokolade og bringebærsaus

12 ingredienser
167 planlagt
Iskake med sjokolade og bringebærsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En iskake som alle vil like – både små og store.

Ingredienser

Marengsbunn

3 stk
Eggehviter
150 g
Sukker

Iskrem med bringebær og sjokolade

2 l
Vaniljeis
250 g
Friske bringebær
50 g
Mørk kokesjokolade

Bringebærsaus

200 g
Frosne, tinte bringebær
2 ss
Melis

Pynt

1 kurv
Friske bringebær
1 kurv
Moreller
1 neve
Mynteblader
50 g
Revet sjokolade
2 ss
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk eggehviter og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Fortsett å piske på høy hastighet i 7 minutter til en stiv og blank marengs. Hvis du tar litt marengs mellom fingrene skal du ikke kjenne sukkerkorn. Hvis du kjenner sukkerkorn, pisk litt til.

Trinn 2

Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Hell marengsen i og fordel utover. Bruk en skje til å dra marengsen litt oppover kanten, men ikke så mye.

Trinn 3

Stek marengsen i 50 minutter. Avkjøl kaken. Bruk en skje til å fjerne litt av marengsen så du får plass til iskrem. Marengsen som er rundt kantene lar du bli, dette skal nemlig være sidene på iskaken.

Trinn 4

Tin iskremen så det er litt myk. Ha all isen i en mikser med k-visp og kjør den myk. Tilsett revet sjokolade og visp sammen. Rør inn bringebærene.

Trinn 5

Hell isen over i formen og fordel utover. Sett formen i fryseren natten over.

Trinn 6

Blend sammen tinte bringebær og melis. Sil vekk frøene. Oppbevar bringebærsausen kaldt til den skal serveres.

Trinn 7

Ta iskaken ut av formen og pynt med moreller, bringebær, mynteblader, revet sjokolade og melisdryss. Server med en gang så den ikke smelter.

Ida Gran Jansen

http://idagranjansen.com/