Iskaffe med karamell

Tidsbruk 40 minutter
6 ingredienser
511 planlagt
Iskaffe med karamell
Legg oppskrift
i handlelapp
Når temperaturen stiger er en iskaffe noe av det beste som finnes. Prøv en iskaffe med hjemmelaget karamellsirup med vaniljestang.

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

1 stk
1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang (kun frøene)
4 dl
Melk (eller nøttemelk)
2 dl
Vann
2 dl
Sukker
4 dl
Nytraktet kaffe
1 glass
Isbiter

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp sukker, vanilje og vann til sukkeret blir lyst brunt. Kok inn til du ser store gylne bobler på overflaten.

Følg med på fargen underveis. Sukkeret brenner seg lett og da vil smaken bli bitter.

Avkjøl og ha på rent glass.

Trinn 2

Trakt eller brygg kaffe og la den kjøle seg ned til romtemperatur.

Trinn 3

Fyll et høyt glass med isbiter. Ha i ønsket mengde kaffe og melk. Smak til kaffen med karamellsirupen.

Tips

Tips! Du kan dekorere innsidene av glassene med karamellsirupen før du har i isbiter, kaffe og melk. Ta en god skje med karamell, tilt glasset og la karamellsirupen renne på innsiden samtidig som du roterer glasset.