Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Irish Stew

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
85 planlagt
Irish Stew
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne rike lammegryten med sesongens rotfrukter er Irlands viktigste bidrag til verdens kokebøker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 kg
Poteter
350 g
Gulrøtter
350 g
Sellerirot
250 g
Hodekål
1 stk
Løk
3 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
0,2 potte
Persille
6 skive
Brød
1 pakke
Lammekjøtt
1 ss
Salt
0,1 pakke
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.

Trinn 3

Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt. Topp gryten med grovhakket persille. Server med ferskt brød og smør.

Prøv også
Prøv også