Irish Stew

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
190 planlagt
Irish Stew
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne rike lammegryten med sesongens rotfrukter er Irlands viktigste bidrag til verdens kokebøker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 kg
Poteter
350 g
Gulrøtter
350 g
Sellerirot
250 g
Hodekål
1 stk
Løk
3 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
0,2 potte
Persille
6 skive
Brød
1 pakke
Lammekjøtt
1 ss
Salt
0,1 pakke
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.

Trinn 3

Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt. Topp gryten med grovhakket persille. Server med ferskt brød og smør.

Prøv også
Prøv også