Ingefær- og kokosis med klementin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Ingefær- og kokosis med klementin

Ingefær- og kokosis med klementin

Ingen vurderinger
Ingefær- og kokosis med klementin

Hjemmelaget iskrem er ikke vanskelig, men krever at du begynner på desserten dagen før den skal spises. I denne utgaven får du eksotiske smaker av ingefær, kokos, klementin og vanilje.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Iskrem

75 gr
Finrevet ingefær
100 gr
Sukker
0.5 dl
Vann
5 stk
Eggeplommer
1 stk
Lime
4 dl
Fløte, lettpisket
125 gr
Kokosmasse

Syltet klementin

2 stk
Små klementiner
75 gr
Sukker
1 ts
Maizena
1 dl
Appelsinjuice
1 stk
Vaniljestang

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha finrevet ingefær i en kjele med sukker og vann. Kok opp og sil over i en annen kjele. Pisk eggeplommene til eggedosis.

  2. Trinn 2

    Kok ingefærlaken ned til den blir seig og det meste av vannet er kokt bort, ca 5 minutter. Spe den varme laken i eggedosisen mens du pisker kraftig. Pisk i 10 minutter til eggedosisen blir luftig og avkjølt.

  3. Trinn 3

    Legg kokos på et stekebrett og stek den ved 180 grader i 10 minutter til kokosen er gyllen. La den avkjøle. Ta ingefærisen ut av frysen og tin den i 10 minutter. Rull den i kokosmasse så det blir et tykt lag kokos rundt iskremen. Skjær isen i skiver og anrett på tallerken med syltet klementin.

  4. Trinn 4

    Smak den til med limesaft og bland i lettpisket fløte. Ha blandingen i en brødform og frys den natten over.

  5. Trinn 5

    Vask og tørk klementinene. Skjær klementinen i 2 millimeter tynne skiver. Ha skivene i en kjele med sukker og vaniljestang, delt i to på langs og frøene skrapet ut. Bruk både stang og frø.

  6. Trinn 6

    Tilsett appelsinjuice og kok opp. Jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann. Avkjøl og server kompotten til iskremen.