Ingefær- og kokosiskrem med syltet klementin

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
44 planlagt
Ingefær- og kokosiskrem med syltet klementin
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget iskrem er ikke vanskelig, men krever at du begynner på desserten dagen før den skal spises. I denne utgaven får du eksotiske smaker av ingefær, kokos, klementin og vanilje.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Iskrem

56,3 g
Finrevet ingefær
75 g
Sukker
0,4 dl
Vann
3,8 stk
Eggeplommer
0,8 stk
Lime
3 dl
Fløte, lettpisket
93,8 g
Kokosmasse

Syltet klementin

1,5 stk
Små klementiner
56,3 g
Sukker
0,8 dl
Appelsinjuice
0,8 stk
Vaniljestang
0,8 ts
Maizena

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha finrevet ingefær i en kjele med sukker og vann. Kok opp og sil over i en annen kjele. Pisk eggeplommene til eggedosis.

Trinn 2

Trinn 2

Kok ingefærlaken ned til den blir seig og det meste av vannet er kokt bort, ca 5 minutter. Spe den varme laken i eggedosisen mens du pisker kraftig. Pisk i 10 minutter til eggedosisen blir luftig og avkjølt.

Trinn 3

Trinn 3

Smak den til med limesaft og bland i lettpisket fløte. Ha blandingen i en brødform og frys den natten over.

Trinn 4

Trinn 4

Legg kokos på et stekebrett og stek den ved 180 grader i 10 minutter til kokosen er gyllen. La den avkjøle. Ta ingefærisen ut av frysen og tin den i 10 minutter. Rull den i kokosmasse så det blir et tykt lag kokos rundt iskremen. Skjær isen i skiver og anrett på tallerken med syltet klementin.

Trinn 5

Trinn 5

Vask og tørk klementinene. Skjær klementinen i 2 millimeter tynne skiver. Ha skivene i en kjele med sukker og vaniljestang, delt i to på langs og frøene skrapet ut. Bruk både stang og frø.

Trinn 6

Trinn 6

Tilsett appelsinjuice og kok opp. Jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann. Avkjøl og server kompotten til iskremen.