Idas saftig sjokoladelangpanne

18 ingredienser
183 planlagt
Idas saftig sjokoladelangpanne
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Glasuren er helt fantastisk, du blir faktisk litt avhengig. Jeg er vant med romessens i glasuren, yes, tilbake til 80-tallet her.

Ingredienser

Kakebunn

4 stk
Egg
50 g
Mørk sjokolade
3 dl
Melk
5 ts
Bakepulver
4 ts
Vaniljesukker
1 ss
Bakekakao
400 g
Sukker
300 g
Smeltet smør
575 g
Hvetemel

Glasur

4 ss
Kokt kaffe
500 g
Melis
1 ss
Bakekakao
1 ts
Vaniljesukker
7 dråpe
Romessens
125 g
Smeltet smør

Pynt til kaken

1 pose
Seigmenn
1 pose
Non stop
1 pose
Tørket kokos

Slik gjør du

Trinn 1

Skru ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.

Trinn 2

Smelt smøret og trekk kjelen til side. Rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør inn melk og sett til side.

Trinn 3

Bland mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker sammen. Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.

Trinn 4

Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.

Trinn 5

Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter. Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.

Trinn 6

Smelt smøret i en kjele. Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.

Trinn 7

Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper. Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.

Trinn 8

Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/