Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Idas saftig sjokoladelangpanne

18 ingredienser
64 planlagt
Idas saftig sjokoladelangpanne
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Glasuren er helt fantastisk, du blir faktisk litt avhengig. Jeg er vant med romessens i glasuren, yes, tilbake til 80-tallet her.

Ingredienser

Kakebunn

4 stk
Egg
50 g
Mørk sjokolade
3 dl
Melk
5 ts
Bakepulver
4 ts
Vaniljesukker
1 ss
Bakekakao
400 g
Sukker
300 g
Smeltet smør
575 g
Hvetemel

Glasur

4 ss
Kokt kaffe
500 g
Melis
1 ss
Bakekakao
1 ts
Vaniljesukker
7 dråpe
Romessens
125 g
Smeltet smør

Pynt til kaken

1 pose
Seigmenn
1 pose
Non stop
1 pose
Tørket kokos

Slik gjør du

Trinn 1

Skru ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.

Trinn 2

Smelt smøret og trekk kjelen til side. Rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør inn melk og sett til side.

Trinn 3

Bland mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker sammen. Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.

Trinn 4

Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.

Trinn 5

Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter. Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.

Trinn 6

Smelt smøret i en kjele. Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.

Trinn 7

Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper. Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.

Trinn 8

Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/