Hvitløkstekt kyllingbryst på risotto med asparges

Tidsbruk 45 minutter
21 ingredienser
487 planlagt
Hvitløkstekt kyllingbryst på risotto med asparges
Legg oppskrift
i handlelapp
Aspargesrisotto med hjemmelaget kyllingkraft er en av de enkleste – og beste – rettene jeg vet om. Servert med førsteklasses kyllingbryst er dette noe jeg aldri blir lei av.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

1,5 stk
Kyllingbryst
3 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Meierismør
9 fedd
Hvitløk
1,5 kvist
Timian
0,4 ts
Pepper
0,4 ts
Salt

Risotto

150 g
Risottoris
0,8 stk
Sjalottløk
1,5 ss
Olivenolje
0,8 dl
Hvitvin
3 dl
Kyllingkraft fra tidligere koking, evt hønsebuljong
3 dl
Vann
0,8 bunt
Vårløk
0,8 bunt
Asparges
37,5 g
Parmesan
0,8 ss
Meierismør
0,8 dl
Kremfløte
0,4 stk
Sitron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek brystene i olje på skinnsiden i en varm panne til kinnet er sprøtt. Snu brystet og stek gyllent. Snu kyllingbrystene flere ganger under stekingen til de er nesten ferdige (kjernetemperatur på 60 grader). Tilsett så smør, knuste hvitløksfedd og timian. Øs fett, hvitløksfedd og timian over kyllingbrystene i ca. 1 minutt. Trekk pannen av varmen og la det hvile i ca. 5 minutter. Stekingen tar ca. 10 minutter tilsammen.

Trinn 2

Risotto: Skrell aspargesen, del den i passe biter og forvell den. Surr finhakket sjalottløk i olje i en vid kasserolle. Tilsett risen og la det surre i ca. 30 sekundunder. Ha på hvitvin og kok til væsken er fordampet. Spe med varm kyllingkraft og vann litt etter litt mens du rører i risen. Fortsatt å spe inn væske mens det småkoker til risen er al dente og risottoen fortsatt er litt bløt. Det tar ca. 18 minutter. Ha i asparges i biter og vårløk i skiver. Vend inn revet parmesan, smør og lettpisket kremfløte. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.

Trinn 3

Skjær kyllingbrystene i skiver og server sammen med risottoen.

Serveringsforslag

Bruk gjerne andre grønnsaker i sesong i risottoen.