Hvitløkssmør

5 ingredienser
222 planlagt
Hvitløkssmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv dette hvitløkssmøret med persille og sitronsaft. Urter og sitrus balanserer hvitløkssmaken og smaker nydelig på brød, fisk, kjøtt og kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
2 fedd
Hvitløk (finhakket)
1 dl
Persille (finhakket)
200 g
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

Trinn 2

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Trinn 3

Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

Trinn 4

Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

Skjær smøret i skiver og server til grillmat.