Hvit pizza med potet og timian

4.5 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
8 planlagt
Hvit pizza med potet og timian
Legg oppskrift
i handlelapp
Oppskrift på hvit pizza med tynne potetskiver og timian. Denne varianten smaker helt fantastisk og er en vanlig pizza å få servert i Roma.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

1 kg
Pizzamel (tipo 00) + litt til forming
7 g
Tørrgjær
1 dl
Lunkent vann
1 ts
Salt (toppet)
1 ss
Olivenolje

Topping

3 ss
Hvit pizzasaus (se oppskrift under)
2 stk
Små poteter
1 ss
Fersk timian, hakket
1 dl
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

Trinn 2

Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

Trinn 3

Hvit saus: Se under i anbefalte oppskrifter.

Trinn 4

Vask og tørk potetene godt. Skjær i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel.

Trinn 5

Kjevle ut emnene og bre pizzasaus utover bunnen. Legg på potetskiver. Strø med timian og revet ost.

Trinn 6

Stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.