Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hvit grunnsaus

Tidsbruk 15 minutter
5 ingredienser
Hvit grunnsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk denne oppskriften når du skal lage hvit saus til fiskebollene. Ved å tilsette revet ost får du en deilig ostesaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

5,3 dl
Hønsebuljong (eller melk)
2,3 dl
Melk
0,8 stk
Stor sjalottløk (eller halv gul løk)
1,5 ss
Hvetemel
37,5 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Surr finhakket løk blank i smør og rør inn melet.

Trinn 3

Trinn 3

Spe med hønsebuljong og la det få et godt oppkok. Tilsett melk og la det hele småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Hønsebuljong kan byttes ut med melk om man ønsker en ren hvit saus. Rapet muskat er også mye brukt i en klassisk hvis saus.