Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hurtigravet stekt laks med blomkålkrem

Tidsbruk 80 minutter
9 ingredienser
84 planlagt
Hurtigravet stekt laks med blomkålkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Slik graver du din egen – laks! En time i kjøleskap med god lake er alt som skal til. Når du så steker den kjapt på én side og serverer med en mild blomkålpuré, blir dette en original vri på gravlaks.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

300 g
Laksefilet
0,6 ts
Sukker
0,4 ts
Nykvernet pepper
0,8 ss
Hakket dill
0,8 ss
Akevitt (kan sløyfes)
0,8 stk
Sitron
0,8 ts
Salt

Blomkålkrem

0,4 stk
Blomkål
0,8 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær laksen i 1,5 cm tykke skiver. Bland salt, sukker, nykvernet pepper og hakket dill og dryss det over lakseskivene. Ha akevitten over til slutt og la fisken marinere i ca. 1 time i kjøleskap.

Trinn 2

Trinn 2

Stek fisken kjapt på en side på høy varme til den får en god skorpe. (Slik at den er gravet på den ene siden og stekt på den andre siden.) Press noen dråper sitron over lakseskivene.

Trinn 3

Trinn 3

Kutt blomkålen i jevne biter og kok den mør. Hell av vannet og damp tørt. Kjør blomkålen til puré i blender eller med stavmikser med smør. Smak til med salt. Ta gjerne av noen pene, små blomkålbuketter til garnityr før du kjører til puré. Server hurtiggravet stekt laks og blomkålkrem med sitronbåter.