Hummus med strimlet svinebiff og tomater

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
39 planlagt
Hummus med strimlet svinebiff og tomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Stjernekikert! Hummus er en kikertpuré som er mye brukt i det arabiske kjøkken, både i Midt-Østen og i de Nord-Afrikanske landene. I våre hverdagsmenyer kan den være et strålende alternativ til for eksempel poteter – som her, toppet med tomater og strimlet svinebiff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummus

2 boks
Kikerter
0,5 stk
Lime
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Svinebiff

1,5 stk
Løk, 4-pk
400 g
Strimlet svinebiff
0,5 stk
Lime, saft
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tomater

2 stk
Tomater
0,5 stk
Løk, 4-pk
2 ss
Hakket kruspersille
4 ss
Olivneolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sil kraften av kikertene og kjør dem i en blender eller tilsvarende, med olivenolje, salt, pepper, frisk limesaft og vann. Spe med ekstra kaldt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt.

Trinn 2

Vask og skjær tomater og løk i små terninger og bland det med hakket kruspersille og olivenolje.

Trinn 3

Skjær løk i tynne skiver og stek den gyllen i en panne med litt olje. Ta løken ut og la pannen bli ekstra varm, ha i litt olje og fres kjøttet til det har fått fin farge. Ta det vekk fra varmen og bland kjøttet med løken og limesaft. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Server hummus med strimlet svinebiff og tomatblandingen.

Serveringsforslag

Tilsett 4 dråper Tabasco saus for en sterkere hummus.