Hummerragu med fennikel

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
40 planlagt
Hummerragu med fennikel
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle lar seg begeistre av hummer! Her kommer den i form av en sødmefull ragu med fennikel og koriander.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummer og fennikel

1,5 stk
Hummer
1,5 stk
Fennikel
1,5 ss
Solsikkeolje
0,8 stk
Rød chili
0,8 stk
Lime

Hummersaus

0,8 fedd
Hvitløk
15 g
Ingefær
1,5 ss
Tomatpuré
3 dl
Vann
0,8 ss
Honning
1,5 ss
Soyasaus
37,5 g
Smør

Topp med

3 klype
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær fennikel i grove biter og stek i solsikkeolje til de er gylne, men fremdeles har en sprø kjerne (ca. 3 minutter). Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Skill hodet fra hummerhalene, og legg halene til side. Fjern paven og gjellene fra hodet.

Trinn 4

Trinn 4

Kok saus på hode og bein: Fres dem sammen med beina i en kasserolle med solsikkeolje, hakket hvitløk, en bit frisk ingefær og tomatpuré. Ha på vann og la det trekke i en time.

Trinn 5

Trinn 5

Tilsett honning og soyasaus, la det trekke videre i 5 minutter. Sil vekk skallet og reduser sausen til halvparten.

Trinn 6

Trinn 6

Del hummerhalene i fire med skallet på. Fjern den sorte strengen på halen. Knus klørne lett. Ha på salt og pepper og stek hummerhaller og klør i solsikkeolje i 2 minutter på hver side. Tilsett forstekt fennikel. Dryss finsnittet chili og raspet limeskall over. Vend alt raskt inn i litt av sausen.

Trinn 7

Legg fennikel og hummer på tallerkener. Rør smøret inn i resten av sausen og hell den over. Ha frisk koriander på toppen og server.

Serveringsforslag

Ha nok servietter tilgjengelig når du serverer denne retten!