Honning-og pepperglasert andebryst med vårens grønnsaker og råstekte poteter

Tidsbruk 45 minutter
17 ingredienser
Honning-og pepperglasert andebryst med vårens grønnsaker og råstekte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Honningglaserte andebryst byr på rike og sødmefulle smaker som her blir kontrastert av sprø og fargerike vårgrønnsaker. Dette smaker av fugl!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Andebryst

2,3 stk
Andebryst
1,5 ss
God honning
1,5 ss
Kvernet pepper
0,8 klype
Salt

Grønnsaker

75 g
Sukkererter
75 g
Aspargesbønner
6 stk
Gulrøtter
6 stk
Vårløk
0,8 neve
Gressløk
1,5 ss
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Poteter

6 stk
Mandelpoteter
1,5 stk
Sjalottløk
1,5 ss
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Snitt ruter på skinnsiden av andebrystene og krydre med sort pepper og salt. Stek med skinnsiden ned i tørr stekepanne til saften pipler ut på den andre siden. Snu andebrystet og stek videre i ca. 2 minutter på middels temperatur. La kjøttet hvile før andebrystet glaseres med honning. Skjær i skiver.

Trinn 2

Vask og kutt vårgrønnsakene. Legg vårløken til side. Forvell aspargesbønner, sukkererter og gulrot: Kok opp i forskjellige gryter med lettsaltet vann og avslutt med en rask avkjøling. Like før servering: Varm opp grønnsakene raskt i en gryte sammen med vårløk, smør, gressløk, salt og pepper.

Trinn 3

Vask og skjær poteter i tynne skiver. Tørk skivene godt og stek dem i stekepanne til de er sprø. Bland finhakket sjalottløk i potetene like før servering. Smak til med salt og pepper.