Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Honning- og pepperstekt skrei med gulrotpuré

Tidsbruk 55 minutter
16 ingredienser
495 planlagt
Honning- og pepperstekt skrei med gulrotpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Skreien må kunne kalles en slags torskehøvding, og fortjener det aller beste tilbehøret: En sødmefull gulrotpuré, en syrligsøt eplesaus og en frisk eple- og fennikelsalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

525 g
Skrei med skinn
2,3 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Smør normalsaltet, Tine
0,8 ts
Honning
0,8 ts
Knust sort pepper
0,8 ts
Salt

Fennikel

0,8 stk
Fennikel
0,8 stk
Grønt eple, f.eks. Granny Smith
3 ss
Olivenolje

Gulrotpuré

3 stk
Gulrøtter
1,5 ss
Smør normalsaltet, Tine

Eplesaus

4,5 dl
Eplejuice
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,4 stk
Sjalottløk
1,5 ss
Smør til eplesaus
0,8 ts
Finkuttet gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del skreien i fire stykker. Salt den og la den trekke i 15 minutter. Finhøvle fennikelen og finstrimle eplet. Varm opp olivenolje og stek fennikelen raskt. Tilsett eple og fennikelfrø, smak til med salt og pepper. Ferdig på ca. 1 minutt. Fennikelen skal kun falle sammen.

Tips og råd: Skreien

Trinn 2

Kok gulrøtter i usaltet vann til de er møre. Sil av vannet og kjør i blender med smør til en glatt krem og smak til med salt.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp eplejuice og hvitvinseddik med finhakket sjalottløk. Kok eplesausen ned til 1/3. Sil av og rør inn smøret. Smak til med salt og tilsett rikelig med finkuttet gressløk.

Trinn 4

Trinn 4

Ha solsikkeolje i en stekepanne, varm opp til middels varme, og stek skreien med skinnsiden ned til den er nesten gjennomstekt. Tilsett smøret og snu fiskestykkene. Øs over stekefettet. Pensle forsiktig skinnet med honning og dryss over grovknust sort pepper. Server honning- og pepperstekt skrei med fennikel, gulrotpuré og eplesaus.

Serveringsforslag

Det er viktigst å tørrsalte skrei før bearbeiding ettersom den er ganske løs i fiskekjøttet. Saltet gjør den fastere i fisken rett og slett.