Hollandaisesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hollandaisesaus

Ingen vurderinger
Hollandaisesaus

Hollandaise er en fantastisk saus til fisk og skalldyr. Pass på at sausen ikke blir så varm at den skiller seg.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
0.5 dl
Hvitvinseddik
1 stk
Laurbærblad
4 stk
Eggeplommer
500 gr
Smør
0.5 ts
Salt
2 ts
Sitronsaft
4 stk
Pepperkorn

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Kok opp eddik, pepper, laurbær og grovhakket sjalottløk.

  3. Trinn 3

    Klarne smøret ved å varme det forsiktig opp. Smøret vil da skille seg og du bruker kun det gule laget av smøret. Bland eggeplommene med reduksjonen og spe med det klarede smøret.