Hollandaise

Tidsbruk 25 minutter
8 ingredienser
11 planlagt
Hollandaise
Legg oppskrift
i handlelapp
Hollandaise er en fantastisk saus til fisk og skalldyr. Pass på at sausen ikke blir så varm at den skiller seg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Sjalottløk
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 stk
Laurbærblad
3 stk
Eggeplommer
375 g
Smør
1,5 ts
Sitronsaft
0,4 ts
Salt
3 stk
Pepperkorn

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp eddik, pepper, laurbær og grovhakket sjalottløk.

Trinn 3

Trinn 3

Klarne smøret ved å varme det forsiktig opp. Smøret vil da skille seg og du bruker kun det gule laget av smøret. Bland eggeplommene med reduksjonen og spe med det klarede smøret.