Hjemmelaget saft

3 ingredienser
19 planlagt
Hjemmelaget saft
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag saft av sommerens bær! Bruk bærene du vil og få en helt fantastisk og sommerlig saft uten tilsetningsstoffer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

5 kg
5 kilo bær (for eksempel jordbær, kirsebær, bringebær, blåbær, stikkelsbær eller solbær).
1 l
Vann
2 kg
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og vask bærene. Kast blader og dårlige bær.

Ha bær i en kjele med vann og kok opp. La bærene småkoke i fem minutter til bærene løser seg opp og avgir saft.

Trinn 2

Sil saften i en sil med et rent kjøkkenhåndkle, osteklut eller saftsiler.

Trinn 3

Kok opp den avsilte saften og tilsett sukker. Rør om til sukkeret er oppløst.

Skum bort urenheter underveis for bedre holdbarhet.

Trinn 4

For lengre holdbarhet kan du sterilisere glassflaskene.

Sterilisering av glassflaskene skjer ved å ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Om flaskene har deler som kan smelte, sterilisere dem heller i kokende vann:
Koke opp en kjele med vann og la glassflasker bli liggende et par minutter.

Kan da oppbevares ca. 2 måneder uåpnet i kjøleskap. Nesten uendelig holdbarehet i fryseren.