Hjemmelaget saft | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bær Hjemmelaget saft

Hjemmelaget saft

4.5 i snitt
Hjemmelaget saft
Lag saft av sommerens bær! Bruk bærene du vil og få en helt fantastisk og sommerlig saft uten tilsetningsstoffer.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

5 kg
5 kilo bær (for eksempel jordbær, kirsebær, bringebær, blåbær, stikkelsbær eller solbær).
1 l
Vann
2 kg
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens og vask bærene. Kast blader og dårlige bær.

    Ha bær i en kjele med vann og kok opp. La bærene småkoke i fem minutter til bærene løser seg opp og avgir saft.

  2. Trinn 2

    Sil saften i en sil med et rent kjøkkenhåndkle, osteklut eller saftsiler.

  3. Trinn 3

    Kok opp den avsilte saften og tilsett sukker. Rør om til sukkeret er oppløst.

    Skum bort urenheter underveis for bedre holdbarhet.

  4. Trinn 4

    For lengre holdbarhet kan du sterilisere glassflaskene.

    Sterilisering av glassflaskene skjer ved å ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Om flaskene har deler som kan smelte, sterilisere dem heller i kokende vann:
    Koke opp en kjele med vann og la glassflasker bli liggende et par minutter.

    Kan da oppbevares ca. 2 måneder uåpnet i kjøleskap. Nesten uendelig holdbarehet i fryseren.