Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hjemmelaget pommes chips med chilikrydder

Tidsbruk 45 minutter
3 ingredienser
60 planlagt
Hjemmelaget pommes chips med chilikrydder
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Mandelpoteter
1 ts
Chilikrydder
1 l
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær tynne skiver av potetene med skall med en ostehøvel eller en mandolin. Skyll potetskivene i vann tre ganger slik at en del av stivelsen fjernes. Tørk skivene godt i et kjøkkenhåndkle.

Trinn 2

Varm solsikkeolje til 150 grader i en stor kjele med høye kanter. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse rundt tresleiven.

Trinn 3

Ha i halvparten av potetskivene og rør godt om. La dem frese og bruse og steke til de er lysebrune og sprø.

Trinn 4

Ta chipsen opp med en øse og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Når du har stekt andre omgang kan chipsen krydres med chilikrydder og serveres.