Hjemmelaget pommes chips med chilikrydder

Tidsbruk 45 minutter
3 ingredienser
138 planlagt
Hjemmelaget pommes chips med chilikrydder
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Mandelpoteter
1 ts
Chilikrydder
1 l
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær tynne skiver av potetene med skall med en ostehøvel eller en mandolin. Skyll potetskivene i vann tre ganger slik at en del av stivelsen fjernes. Tørk skivene godt i et kjøkkenhåndkle.

Trinn 2

Varm solsikkeolje til 150 grader i en stor kjele med høye kanter. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse rundt tresleiven.

Trinn 3

Ha i halvparten av potetskivene og rør godt om. La dem frese og bruse og steke til de er lysebrune og sprø.

Trinn 4

Ta chipsen opp med en øse og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Når du har stekt andre omgang kan chipsen krydres med chilikrydder og serveres.