Hjemmelaget pesto

Tidsbruk 10 minutter
8 ingredienser
183 planlagt
Hjemmelaget pesto
Legg oppskrift
i handlelapp
Kjapp klassiker! Pesto kan brukes som smaksforsterker i et mangfold av retter, og har lenge vært en bestselger her hjemme. Det fine er at den også er enkel å lage selv – i tillegg blir den ekstra god!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 potte
Basilikum
1 fedd
Hvitløk, presset
30 g
Pinjekjerner, ristede
2 ss
Finrevet parmesan
0,5 ts
Sitron, saft
0,5 ts
Havsalt
1 klype
Kvernet pepper
0,5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan, salt og pepper i en food processor eller en morter og knus mens du heller i oljen forsiktig. Smak til med sitron og evt. mer salt og pepper. Hvis pestoen er for tykk, tilsett litt mer olivenolje.