Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hjemmelaget knekkebrød

Tidsbruk 60 minutter
11 ingredienser
54 planlagt
Hjemmelaget knekkebrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Smakfulle, sprø og mettende – hjemmelagede knekkebrød smaker fantastisk til frokosten og er perfekt som niste til påskeutflukten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 dl
Linfrø
3 dl
Valnøtter
2 dl
Gresskarkjerner
3 dl
Rug sammalt grov
1 dl
Kli
2 dl
Sesamfrø
3 dl
Havregryn
1 ss
Honning
6 dl
Varmt vann
1 dl
Kaldt vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk valnøtter og gresskarfrø. Rør ut honningen i det varme vannet og tilsett 1 dl kaldt vann. Bland alt det tørre, tilsett en klype salt og rør inn honningvannet til en smidig røre.

Trinn 2

Husk at du må smøre bakepapiret ettersom oppskriften ikke inneholder olje eller smør. Hvis ikke kan baksten sette seg fast. Fordel deigen på bakepapir på to stekebrett. Smør det jevnt utover med slikkepott.

Trinn 3

Stek begge brettene samtidig i ovnen på 180˚C i ca. 10 minutter. Ta dem ut, skjær deigen i ruter til passelig store knekkebrød, og sett dem inn i ovnen igjen i ca. 35 minutter. Bytt evt. plassering på brettene etter halve tiden.

Trinn 4

Ta ut knekkebrødene, løsne dem fra bakepapiret og legg dem på rist eller brett uten bakepapir. Sett brettene inn igjen på 80˚C med ovnsdøren på gløtt. La dem stå i 2-3 timer til de er sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.

Serveringsforslag

Server gjerne med f.eks. ost, paprika og agurk til frokost.