Hjemmelaget ketchup

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
20 planlagt
Hjemmelaget ketchup
Legg oppskrift
i handlelapp
Du trenger en del ingredienser, men ellers er det enkelt å lage din egen ketchup. Og så blir smaken ekstra god!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Gul løk
0,8 stk
Grønt eple (Granny Smith)
1,5 boks
Hermetiske tomater
0,1 ts
Malt nellik
0,1 ts
Malt allehånde
0,8 ts
Finrevet ingefær
0,4 ts
Kajennepepper
1,5 ss
Brunt sukker
0,8 ss
Eplecidereddik
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha grovhakket løk og eple, hermetiske tomater, nellik, allehånde, ingefær og kajennepepper i en kjele og la det koke over lav temperatur i 15 minutter.

Trinn 2

Rør til å begynne med ved å bruke en tresleiv, bruk deretter en grov visp. Tilsett farin og eddik og kok til marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper og avkjøl.