Hjemmelaget iskrem med sjokolade

Tidsbruk 30 minutter
6 ingredienser
26 planlagt
Hjemmelaget iskrem med sjokolade
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget iskrem er supergodt og enkelt å lage. Varier med bær, sjokolade, karamell eller nøtter. Her setter kun fantasien stopper!

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

10 stk
Eggeplommer (spar eggehvitene til marengs eller pavlovakake)
2 ss
Vaniljesukker
7.5 dl
Fløte
100 g
Mandler (eller andre nøtter)
50 g
Sjokolade
170 g
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk eggeplommer med melis og vaniljesukker til luftig eggedosis. Det tar ca 10 minutter med håndvisp.

Samtidig pisker du fløten stiv, men stopp i det fløten begynner å stivne. Da smaker fløten best.

Trinn 2

Hakk mandler og sjokolade til grove biter. Her kan du bruke kniv eller foodprosessor.

Trinn 3

Bland eggedosis, pisket krem, mandler og sjokolade. Ha i en passende brødform og frys natten over.

Trinn 4

Sett isen i kjøleskapet 30 minutter før servering. På den måten blir den passe myk.

Trinn 5

Skjær isen i skiver og server med rørte bær.

Prøv også