Hopp til innhold

Hjemmelaget indisk butter chicken

3.8 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
25 ingredienser
1126 planlagt
Hjemmelaget indisk butter chicken
Legg oppskrift
i handlelapp
Butter chicken er en populær indisk rett, med en mild, tomatbasert saus. Smørkylling lager du enkelt på kjøkkenet ditt hjemme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Lårfilet eller strimler av kylling

Marinade

3 dl
Kefir
1 ts
Ingefær, finrevet
2 fedd
Hvitløk, presset
0.5 stk
Limesaft
1 ts
Flaksalt
1 ts
Gurkemeie
0.3 ts
Chilipulver
1 ts
Malt koriander

Saus

1 stk
Løk
1
Hakkede tomater
1 ts
Ingefær
1 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Malt spisskummen
1 ts
Garam masala (eller karripulver)
1 ts
Malt paprika
0.5 dl
Kefir
100 g
Smør
1 klype
Salt
0.3 ts
Chilipulver
1 ts
Malt koriander

Topping

1 neve
Fersk koriander
4 dl
Basmatiris
50 g
Cashewnøtter (valgfritt)
4 stk
Naanbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Lag marinaden: Bland krydder, limesaft og kefir. Legg kyllingen i marinaden og la ligge tildekket i kjøleskapet i minimum 1 time.

Trinn 2

Sett ovnen på 250 grader med grillelement. Ta kyllingen ut av marinaden (ta vare på marinaden til sausen) og legg dem utover et stekebrett med bakepapir. Sett under grillen og la grille i cirka 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Trinn 3

Lag sausen: Smelt 1/3 av smøret i en gryte. Tilsett løk i tynne skiver. La surre på medium varme slik at løken blir myk, ikke stekt. Tilsett alle krydderne, finrevet ingefær og hakket hvitløk. La stå i 10 minutter til.

Trinn 4

Tilsett hakkede tomater og kyllingmarinaden i sausen. La koke opp og senk temperaturen til medium minus. Sett på lokk.

Trinn 5

Tilsett kefir. La stå i cirka 30 minutter. Tilsett resten av smøret og rør inn i sausen. Tilsett kyllingen.

Trinn 6

Kok ris og server til kyllinggryten. Dryss over koriander og grovhakkede cashewnøtter. Smaker godt med Naanbrød til.