Hjemmelaget grissini

Tidsbruk 120 minutter
6 ingredienser
32 planlagt
Hjemmelaget grissini
Legg oppskrift
i handlelapp
Grissini er tynne italienske brødpinner som egner seg perfekt til suppe eller som snacks mens du venter. Superenkelt å lage!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

10 g
Tørrgjær
100 g
Parmesan
3 dl
Helmelk
500 g
Hvetemel
1.5 ts
Salt
150 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, salt, tørrgjær, revet parmesan, romtemperert smør og melk i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet og elt deigen i 10 minutter. Fordel deigen til emner på størrelse med en eggeplomme. Rull med hendene til lange, tynne staver.

Trinn 2

Legg grissini på bakepapir på en stekeplate. Dekk over med plastfolie og la dem heve i 15 minutter.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 200° C. Fjern plastfolien og stek på midterste rille i ca. 15 minutter til de er gylne. Pensle eller spray med vann og dryss med frø.

TIPS

Rull grissiene i sesam- eller valmuefrø, friske, hakkede urter eller tørket timian og finhakket hvitløk før de settes til heving.