Hjemmelaget glutenfri lasagne

20 ingredienser
96 planlagt
Hjemmelaget glutenfri lasagne
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Samle flokken til bords med denne italienske familiefavoritten. Like god, bare glutenfri!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit saus

3 ss
Glutenfri lys melblanding
2,5 dl
Melk
1 klype
Muskat
200 g
Revet ost
2 ss
Smør
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Lasagne

400 g
Kjøttdeig
3 ss
Tomatpurè
2 boks
Hakkede tomater
1 stk
Liten finhakket løk
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 stk
Gulrot, finhakket
1 stang
Stangselleri, finhakket
1 pakke
Glutenfri Lasagneplater
0,5 dl
Olivenolje
0,5 ts
Kanel
2 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp olivenoljen i en kjele og fres gulrot, stangselleri, løk og hvitløk til det blir mørt.

Trinn 2

Tilsett kjøttdeigen og rør rundt til den er gjennomstekt. Hell over tomatboksene og bland inn tomatpuré, kanel og sukker. La småkoke i minimum 30 minutter til alle smaker har satt seg. Smak til med salt og pepper til slutt.

Trinn 3

Smelt smør i en kjele og bland inn melet. Spe så på med melken og rør forsiktig til du får en jevn masse. Krydre med salt, pepper, muskat og hvitløk.

Trinn 4

Fordel kjøttsaus, lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Topp med revet ost og gratiner midt i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter.