Hjemmelaget frokostblanding

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
35 planlagt
Hjemmelaget frokostblanding
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag din egen frokostblanding, med ingrediensene DU liker best.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 dl
Havregryn, store
2 dl
Solsikke- eller gresskarkjerner
2 dl
Grovhakkede mandler, eller andre nøtter
3 ss
Flytende honning
2 dl
Rosiner
0,5 ts
Salt
1 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 125 °C og dekk en langpanne med bakepapir. Fordel de tørre ingrediensene i langpannen og dryss over salt. Hell over olje og honning og bland godt.

Trinn 2

Stek blandingen i 15–20 minutter til den er gyllen. Rør om en gang eller to underveis. Ta ut langpannen og bland inn rosinene.

Trinn 3

Avkjøl frokostblandingen i langpannen.

Serveringsforslag

Server med melk eller yoghurt og masse friske bær! Frokostblandingen holder seg opptil flere måneder hvis den oppbevares i en tett beholder.

Barn kan

La barna få måle opp frø og korn, og blande det sammen. Fortell at solsikkefrøene kommer fra en vakker blomst. Fortell at rosiner er tørkede druer, og at biene lager honningen. Honning er en blanding av nektar og spyttet til biene.