Hjemmelaget brun lapskaus

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
1587 planlagt
Hjemmelaget brun lapskaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Lapskausen er ikke som mange tror en norsk oppfinnelse. Den har sine røtter i Nord-Tyskland, men har siden 1800-tallet vært en varm og velsmakende hverdagsfavoritt også her i landet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 g
Sellerirot
400 g
Poteter
1 stk
Purreløk
2 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
1 terning
Kjøttbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grytekjøttet i terninger og brun kjøttet godt i smør. Tilsett grovhakket løk og surr videre til løken har fått en fin brunfarge. Dryss over hvetemel for å jevne lapskausen.

Trinn 2

Hell på vann eller buljong til det dekker kjøttet. Kok opp og la det trekke i ca 1 time.

Trinn 3

Kutt gulrøtter, sellerirot og poteter i terninger. Skjær purreløk i skiver. Ha grønnsakene i gryten og kok til de er møre. Server lapskausen med flatbrød og smør.

Serveringsforslag

Topp gjerne med finhakket persille.