Hjemmelagede kyllingnuggets

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
645 planlagt
Hjemmelagede kyllingnuggets
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Ny fredagsfavoritt? Om du vil bli helgens middagshelt er det bare å finne frem griljermelet og lage verdens beste nuggets.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pose
Råkost Bama
1 stk
Sitron
600 g
Poteter
5 dl
Solsikkeolje REMA 1000
4 ss
Olivenolje REMA 1000
2 dl
Hvetemel
2 dl
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Kutt poteter i båter og vend dem i olivenolje, salt og pepper. Stek dem i en ildfast form i ovnen i 15-20 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Bland kyllingkjøttdeigen med salt og pepper til den blir smidig. Form små kjøttboller.

Trinn 3

Trinn 3

Vend dem først i hvetemel, så i sammenvispet egg og til slutt i griljermel. Fritér bollene i varm solsikkeolje til de blir sprø og gjennomstekte. Ta dem ut av oljen med en hullsleiv og la overflødig olje renne av på tørkepapir. Dryss over litt ekstra salt. Ha litt sitronsaft på råkosten og server sammen med nuggets og ovnstekte poteter.

Serveringsforslag

Server gjerne med alioli, ketsjup og sennep.