Hjemmelagde seikaker i karrisaus

Tidsbruk 60 minutter
14 ingredienser
380 planlagt
Hjemmelagde seikaker i karrisaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En sak for sei! Denne torskefisken er full av smak og passer utmerket i middager med smaksrikt tilbehør. Med denne oppskriften lager du dine egne saftige seikaker, og serverer dem med en fyldig karrisaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Seikaker

500 g
Seifilet
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
3 dl
Kremfløte
1 ss
Potetmel
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
50 g
Smør normalsaltet, Tine

Karrisaus

1 ts
Karripulver, 65g, Black Boy
3 dl
Helmelk
15 g
Smør normalsaltet, Tine
15 g
Hvetemel

Gulrøtter

2 stk
Gulrot
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Poteter

400 g
Poteter, løsvekt
2 ss
Gressløk, liten potte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Kok potetene. Skjær fisken i biter og kjør fisk og salt på medium hastighet i en foodprocessor til smidig blanding. Tilsett egg og potetmel og øk hastigheten. Spe inn fløten til en jevn og fin fiskefarse. Smak til med nykvernet pepper og evt. mer salt.

Trinn 2

Trinn 2

Varm en panne med olje og smør. Dypp en skje i kaldt vann og form fine flate fiskekaker. Stek dem gylne i 2-3 minutter på hver side.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt smør sammen med karri i en kjele, ha i hvetemel og bland. Spe med melk mens du rører jevnt til det koker. La sausen småkoke i 3-5 minutter og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og del gulrot i skiver, kok dem møre i lettsaltet vann med smør. Server seikaker med kokte poteter og gulrøtter, karrisaus og hakket gressløk på toppen.