Hjemmelagde medisterkaker

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
116 planlagt
Hjemmelagde medisterkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Medisterkaker er et selvskrevent følge til juleribba. Husk at det er lov å prøvesmake medisterkakene som en rask førjulsmiddag.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

600 g
Medisterdeig
1 stk
Finhakket løk
2 stk
Egg
1 dl
Melk
1.5 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha medisterdeig, hvetemel, finhakket løk, salt og pepper i en bolle. Bland sammen.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett egg og bland godt. Spe på med melk til farsen blir smidig. Farsen inneholder en del fett, derfor trengs det også en del salt.

Trinn 3

Trinn 3

Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Stek en liten prøvekake for å sjekke om farsen trenger mer salt.

Trinn 4

Trinn 4

Form medisterkaker med en spiseskje, og stek på middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte. Ca. 3 minutter på hver side.

TIPS

Du kan gjerne steke medisterkakene på forhånd og varme de i stekeovnen før servering.

Lag dobbel eller tredobbel porsjon. Medisterkaker kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk.