Hjemmelagde medisterkaker

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
3100 planlagt
Hjemmelagde medisterkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Den milde smaken av medisterkaker er et perfekt følge til kraftig juleribbe. Revet løk setter en ekstra spiss på medisterkakene.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

600 g
Medisterdeig
1 stk
Finhakket løk
2 stk
Egg
1 dl
Melk
1 ss
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha medisterdeigen i en bolle og tilsett mel, finhakket eller revet løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i deigen.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett egg og arbeid det godt inn. Spe så med
 melk til en smidig farse.

Trinn 3

Trinn 3

Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Stek en liten prøvekake for å sjekke om farsen trenger mer salt.

Trinn 4

Trinn 4

Form medisterkaker med en spiseskje og stek dem på tre sider i fettet. Bruk middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte. De trenger ca. 3 minutter på hver side. De kan stekes opp flere
 dager i forkant og varmes i panne eller ovn ved servering.

Passer godt til