Hjemmelagde medisterkaker

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
389 planlagt
Hjemmelagde medisterkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Den milde smaken av medisterkaker er et perfekt følge til kraftig juleribbe. Revet løk setter en ekstra spiss på medisterkakene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

225 g
Medisterdeig
0,4 stk
Finhakket løk
0,8 stk
Egg
0,4 dl
Melk
0,4 ss
Hvetemel
0,8 ts
Salt
0,4 ts
Pepper
0,4 ss
Smør
0,4 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha medisterdeigen i en bolle og tilsett mel, finhakket eller revet løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i deigen.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett egg og arbeid det godt inn. Spe så med
 melk til en smidig farse.

Trinn 3

Trinn 3

Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Stek en liten prøvekake for å sjekke om farsen trenger mer salt.

Trinn 4

Trinn 4

Form medisterkaker med en spiseskje og stek dem på tre sider i fettet. Bruk middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte. De trenger ca. 3 minutter på hver side. De kan stekes opp flere
 dager i forkant og varmes i panne eller ovn ved servering.

Passer godt til