Hjemmelagde medisterkaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Hjemmelagde medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker

3.7 i snitt
Hjemmelagde medisterkaker
Hjemmelagde medisterkaker er et selvskrevent tilbehør til juleribba. Husk at det er lov å prøvesmake medisterkakene som en rask førjulsmiddag.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

600 gr
Medisterdeig
1 stk
Finhakket løk
2 stk
Egg
1 dl
Melk
1.5 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha medisterdeig, hvetemel, finhakket løk, salt og pepper i en bolle. Bland sammen.

  2. Trinn 2

    Tilsett egg og bland godt. Spe på med melk til farsen blir smidig. Farsen inneholder en del fett, derfor trengs det også en del salt.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Stek en liten prøvekake for å sjekke om farsen trenger mer salt.

  4. Trinn 4

    Form medisterkaker med en spiseskje, og stek på middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte. Ca. 3 minutter på hver side.

TIPS!

Du kan gjerne steke medisterkakene på forhånd og varme de i stekeovnen før servering.

Lag dobbel eller tredobbel porsjon. Medisterkaker kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk.