Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

Tidsbruk 45 minutter
28 ingredienser
307 planlagt
Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus
Legg oppskrift
i handlelapp
Norges kanskje fremste middagsklassiker smaker ekstra godt når du lager den selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttkaker

1 stk
Løk, hakket
2 skive
Skiver loff uten skorpe
1 dl
Melk
1 stk
Egg
1 pakke
Kjøttdeig
1 ss
Smør
1,5 ts
Salt
0,5 ts
Pepper
0,5 dl
Solsikkeolje

Brun saus

2 terning
Kjøttbuljong
0,5 ts
Sukkerkulør
0,5 ss
Sitronsaft
2 ss
Husholdningssaft
1,5 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
6 dl
Vann (varmt)
1 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Stuet hodekål

500 g
Hodekål
1 dl
Melk
0,5 ts
Muskatnøtt
1 l
Vann, ta vare på 3 dl av kålkokevannet
0,5 ss
Salt
1,5 ss
Smør
1,5 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Poteter

600 g
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Slik lager du kjøttkakene: Start med å hakke løk og fres den i smør i tre minutter. Avkjøl. Del loffskivene i terninger og hell på melken. La loffen suge til seg melken. Tilsett egg, salt og pepper. Kjør dette til en jevn masse med stavmikser. Ha loff, melk og egg i en blandebolle med kjøttdeigen, stekt løk og bland godt. Det kan gjøres raskt i en foodprosessor. Varm en stekepanne og tilsett solsikkeolje. Form kjøttkaker med en spiseskje og stek kakene tre minutter på hver side. Legg kjøttkakene i en kjele og tilsett brun saus. Småkok kjøttkakene i den brune sausen i 10 minutter og de er ferdig til servering.

Trinn 2

Brun saus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Stek jevningen på middels varme til den blir nøttebrun, ikke brent! Spe med varm kraft/buljong og rør godt med en visp. Tilsett saft, sukkerkulør, sitronsaft, salt og pepper. Kok sausen i fem minutter, før den helles over kjøttkakene og alt småkokes i 10 minutter.

Trinn 3

Stuet kål: Skjær kålen på 1-2 cm terninger. Ha kålen i en kjele sammen med vann og salt, og kok i ti minutter. Sil av kålkokevannet men ta vare på 3 dl. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i ett minutt før du sper med kålkokevann under kraftig visping så du ikke får klumper i sausen. Tilsett melk og smak til den hvite sausen med revet muskatnøtt, salt og pepper. Småkok sausen i et par minutter, før avsilt kokt kål tilsettes og stuingen blandes godt.

Spar tid

Bilde mangler

KJØTTKAKER 400G

Brun saus

Brun saus

REMA 1000

Tips!

Server gjerne rørte tyttebær, rognebærgele eller ripsgele til kjøttkakene.