Hjemmebakt brytebrød

Tidsbruk 120 minutter
14 ingredienser
367 planlagt
Hjemmebakt brytebrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Små- eller skrubbsulten, dette passer godt uansett, til de fleste måltider.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hjemmebakt brytebrød

10 g
Linfrø
5 g
Gjær
0,5 dl
Kefir, romtemperert
0,5 stk
Egg
0,5 stk
Egg til pensling av brødene
10 g
Sesamfrø
0,5 ss
Sukker
0,5 ts
Salt
0,8 dl
Kokende vann
0,5 dl
Lunkent vann
25 g
Smør, smeltet
4 dl
Hvetemel
1 ss
Sesamfrø
0,5 dl
Firkorn

Slik gjør du

Trinn 1

Bland firkorn, linfrø, sesamfrø, sukker og salt og hell over kokende vann. La det stå og svelle i 15 minutter.

Trinn 2

Ha lunkent vann i en bolle og tilsett gjær. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett kefir, smeltet smør, oppbløtede korn og bland i hvetemel til en god brøddeig.

Trinn 3

Kjør sammen i blandemaskinen i 10 minutter. La deigen hvile i 1 time og heve på et lunt sted.

Trinn 4

Slå sammen deigen og del i 16 emner á 80 gram store rundstykker. Legg rundstykkene på bakepapir på et stekebrett, gjerne litt tett slik at når de hever og stekes så hever de inn i hverandre og blir et brytebrød. La dem etterheve i 30 minutter til dobbel størrelse under et klede.

Trinn 5

Varm ovnen til 210 grader varmluft.

Trinn 6

Hell på en desiliter vann i bunnen av ovnen for å skape damp. Lukk døren og stek brødet ved 210 grader varmluft i 15 minutter til pent brune. Avkjøles på rist.