Hjemmebakt brytebrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hjemmebakt brytebrød

4.8 i snitt
Hjemmebakt brytebrød
Lag et deilig, hjemmebakt brytebrød til helgefrokosten! Brødet er enkelt å lage, og passer godt til masse forskjellig pålegg.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Hjemmebakt brytebrød

1 stk
Egg til pensling av brødene
20 gr
Linfrø
10 gr
Gjær
1 dl
Kefir, romtemperert
2 ss
Sesamfrø
1 dl
Lunkent vann
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
50 gr
Smør, smeltet
8 dl
Hvetemel
1 dl
Firkorn

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha lunkent vann i en bolle og tilsett gjær. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett kefir, smeltet smør, oppbløtede korn og bland i hvetemel til en god brøddeig.

  2. Trinn 2

    Bland firkorn, linfrø, sesamfrø, sukker og salt og hell over kokende vann. La det stå og svelle i 15 minutter.

  3. Trinn 3

    Kjør sammen i blandemaskinen i 10 minutter. La deigen hvile i 1 time og heve på et lunt sted.

  4. Trinn 4

    Slå sammen deigen og del i 16 emner á 80 gram store rundstykker. Legg rundstykkene på bakepapir på et stekebrett, gjerne litt tett slik at når de hever og stekes så hever de inn i hverandre og blir et brytebrød. La dem etterheve i 30 minutter til dobbel størrelse under et klede.

  5. Trinn 5

    Varm ovnen til 210 grader varmluft.

  6. Trinn 6

    Hell på en desiliter vann i bunnen av ovnen for å skape damp. Lukk døren og stek brødet ved 210 grader varmluft i 15 minutter til pent brune. Avkjøles på rist.